3 April 2010

PASTE FERICIT !!!     “Dumnezeul păcii, care, prin sângele legământului celui veşnic, a sculat din morţi pe Domnul nostru Isus, marele Păstor al oilor, să vă facă desăvârşiţi în orice lucru bun, ca să faceţi voia Lui, şi să lucreze în noi ce-I este plăcut, prin Isus Hristos. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin.”        Evrei 13:20, 21


Macar de aceste sarbatori sa incercam sa fim mai buni, mai intelegatori, mai umili si mai deschisi unii fata de ceilalti.
 

MINUNEA DE PAŞTI DE LA BISERICA
ÎNVIERII MÂNTUITORULUI
ISUS CHRISTOS

       Una dintre puţinele minuni care au loc, în fiecare an, în zilele noastre este aceea a apariţiei Sfintei Lumini la Sfântul Mormânt în noaptea de Înviere, adică a acelei lumini neaprinse de mână omenească. Asupra acestui fapt există numeroase mărturii, sute şi sute de credincioşi fiind prezenţi în momentul când, în noaptea Învierii lui Hristos, luminează pe pământ pentru câteva minute un foc nematerial, o lumină care poate fi ţinută în mână fără a te arde. Se zice ca Sfanta Lumina nu te ardea 33 de minute,la fel ca si varsta lui Iisus cand a fost rastignit, iar in acest timp puteai sa o atingi linistit sau sa o apropii de haine ca nu te ardea, insa cu trecerea anilor s-a observat ca miracolul ne-arderii Sfintei Lumini dureaza din ce in ce mai putin si Sfanta Lumina se pogoara din ce in ce mai tarziu.Miracolul ceresc al Focului Sacru este puţin cunoscut şi popularizat, deoarece Patriarhia Ortodoxă din Ierusalim nu a îngăduit nimănui să vulgarizeze acest moment sublim.
       Lumina Sfântă se manifestă diferit de la un an la altul: ca o stea strălucitoare, ca roua, ploaia sau zăpada strălucitoare ori nori, ca înger sau porumbel, ca flăcări de foc care nu mistuie, ca sclipiri de lumină sau ca fulgere, ca o lovitura de trăsnet, ca o lumină albastră care creşte în intensitate şi devine albă. Timp de aproximativ trei minute, flacăra lumânărilor aprinse din Focul ceresc nu arde, iar credincioşii îşi ating faţa, gura, mâinile, hainele, spre binecuvântare si tămăduire.
(sursa: www.CurierulConservator.com )

No comments:

Post a Comment