1 October 2010

Flinstones, yabba dabba doo

       Saptamana aceasta s-au implinesc 50 de ani de la difuzarea primului episod al serialului de animaţie Familia Flintstone, producţia lui William Hanna şi de Joseph Barbera care avea să devină cel mai urmărit desen animat în SUA până în anul 1997, când a fost detronat de Familia Simpson. 
         Membrii familiei Flintstone şi-au făcut apariţia pentru prima oară pe postul de televiziune american ABC în anul 1960. Aventurile sale zilnice, precum şi ale familiei sale, respectiv ale vecinilor şi prietenilor lor din casa de alături, alcătuiesc structura şi substanţa serialului. Serialul a fost prezentat în varianta originală de compania de televiziune ABC şi a durat între 1960 şi 1966. Ulterior, serialul a fost repreogramat de mai multe ori de către Screen Gems, Worldvision Enterprises, Turner Program Services şi, respectiv de Warner Bros. Television, care are actualmente dreptul de proprietate al întregii serii. 

 Fred Flintstone şi vecinul său Barney Rubble lucrează în cariera de piatră din localitate şi îşi petrec timpul liber jucând bowling sau comandând diverse preparate de la restaurantul drive-in din apropiere. Wilma Flintstone şi Betty Rubble sunt de acum soţii casnice, după ce în trecut au fost chelneriţe."Familia Flintstone/ The Flintstones" este unul dintre cele mai de succes seriale de televiziune create vreodata. Inspirat din actiuni ale serialelor anilor 1950, precum "The Honeymooners", serialul "Familia Flintstone" prezinta viata de zi cu zi a unor "primitivi", Fred si Wilma Flintstone. Fred Flintsone este membru al "clasei muncitoare" din "epoca de piatra", iar aventurile sale zilnice, precum si cele ale familiei sale, ale vecinilor si prietenilor sai din casa de alaturi alcatuiesc structura si substanta serialului.Un lungmetraj inspirat din acest serial animat, turnat cu actori reali, a fost lansat în 1994, iar coloana sonoră a acestei pelicule a fost compusă de trupa irlandeză U2, ai cărei membri au făcut parte din distribuţie. Coloana sonora de pe genericul serialului animat a fost desemnata "cea mai usor de recunoscut tema muzicala" a unui programele TV de animatie.


Flintstones... Meet the Flintstones,

They're a modern stoneage family.
From the town of Bedrock,
They're a page right out of history.

Let's ride with the family down the street.

Thru the courtesy of Fred's two feet.
When you're with the Flintstones,

have a yabba dabba doo time,
a dabba doo time,
we'll have a gay old time.


Publicul londonez a putut admira haine inspirate din viaţa Familiei Flinstone. Americanul Jeremy Scott, care le îmbracă uneori pe Madonna şi Lady Gaga, a adus pe podiumul din Londra haine inspirate din desenele animate Familia Flinstone. În schimb, veteranul modei britanice, Paul Smith, s-a inspirat din viaţa primitivă a unui trib din Congo. Criticii au lăudat explozia de culoare. Actriţa Sienna Miller, împreună cu sora ei, Savannah, au creat o colecţie inspirată din anii 50.Primele doua sezoane ale serialului au fost sponsorizate de o marca de tigari, care a produs
 si un clip publicitar cu Fred si Barney. Acest clip ar trezi in zilele noastre indignarea autoritatilor din domeniul sanatatii publice dar si a feministelor - clipul ii prezinta pe cei doi barbati din epoca de piatra stang in fotolii si fumand, in timp ce sotiile lor spala vasele.

Totul pare a fi facut din piatra, inclusiv numele protagonistilor, care sunt cuvinte referitoare la pietre si roci. "Cainele" sotilor Flintstone este, de fapt, un dinozaur care se numeste Dino. Sotii Flintstone ii au ca vecini pe Betty si Barney Rubble (Rubble - "Pietre sfaramate"), cu care se inteleg foarte bine. Ei locuiesc in Bedrock ("Piatra de baza"), iar ambele familii trec impreuna prin multe aventuri hazlii.
Celebrul desen animat este sarbatorit si de Google (de unde am si aflat de aceasta aniversare - we all love google :) )
Mai jos veti gasi cateva fragmente din episoade si deasemenea moda pe care a creeat-o serialul atat in vestimentatie, masini si distractie.


Surse ceimici.ro
         mediafax
        onemagazine
          wikipedia
    

No comments:

Post a Comment