22 April 2011

Ziua Pamantului
Sa invatam sa avem grija de planeta noastra! Sa ne iubim Planeta!
În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut miscarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această miscare s-a născut în SUA într-o perioadă cînd au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenti împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei “Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze si fum, considerată ”semn al prosperității”.
  Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri si foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
Google a creat în acest an pentru Ziua Pământului, un logo reprezentând o scenă, ca în Grădina din Eden, cu diverse animale în habitatul lor natural.
Site-ul Ziua Pământului (Earth Day) a anunţat că a lansat o aplicaţie Facebook creată pentru a le atrage oamenilor atenţia asupra schimbărilor climatice şi pentru a-i încuraja să susţină campania "Un miliard de acţiuni verzi"(http://apps.facebook.com/billionactsofgreen/).
 
 
http://www.ziuapamantului.com/

2 comments:

  1. :| mvai duamni ce inculta sunt :|
    si aveam impresia ca stiu destul de multe lucruri :D
    multumim pt info :P

    ReplyDelete
  2. :P nu esti inculta pentru ca nu ai stiut, eu stiam ca exista o asa zi, insa uitasem complet de ea pana aseara cand am intrat pe google si am vazut imaginea lor :D deci nu sunt cu nimic mai presus ca am postat de ea. era doar pentru o reamintire :D te pup

    ReplyDelete