20 May 2011

Caii salbatici din Delta Dunarii - condamnati la moarte, pentru ca traim intr-o tara de r****!!!


Imi cer scuze daca am sa jignesc pe cineva, de fapt nu , nu imi cer scuze, pentru ca nu pot sa nu spun nimic. Romania m-am saturat si mie o rusine ca sunt romanca cum nu cred ca mi-a fost niciodata. Am sa plec de aici si am sa imi reneg originea. Actele de cruzime pe care le pot face autoritatile, ideile preconcepute si nepasarea multora ma face sa imi fie rau. Cum poti pretinde ca esti o tara europeana, ca traiesti in civilizatie si democratie cand tu ucizi cu salbaticiune animalele din tara ta. Cei aproximativ 2.500 de cai sălbatici din Pădurea Letea, din Delta Dunării, sunt ultimii din Europa, fiind o adevărată comoară a României, si tu ce faci? ii ucizi!!!! ca atat te duce capul, ca nu te intereseaza nimic altceva decat banii. V-as pune pe toti la zid si v-as impusca cum l-ati impuscat pe Ceauseascu - fara drept la apel!!! Sau mai bine, v-as chinuii la fel cum chinuiti voi animalele, sa simtiti ce au simtit ele, ca si ele sunt o viata, au un suflet si sunt mai puri si mai buni ca oamenii. Noi de ce nu putem avea rezervatii naturale? de ce nu putem sa ne protejam frumusetile naturii? Suntem o tara atat de bogata: avem mare, munti, deal, campie, delta, ce alta tara se mai poate lauda cu toate? Poate sunt prea drastica, dar nu ma pot abtine. Sunt furioasa. Furioasa pe mine, pe toti. Degeaba... nu mai este speranta pentru noi... oamenii ce au murit in '89 au murit degeaba, de ar fii vazut viitorul nu ar mai fii iesit pe strada, nu si-ar mai fii dat viata pentru democratie... plang... si imi este rusine....imi este rusine ca sunt roman...si ma rog ca lucrurile sa se schimbe, ca aceste suflete sa fie lasate in pace, sa se gaseasca o solutie ce sa multumeasca toate partile.
Ps. daca tineti sa ma criticati sau injurati pentru parerea mea, tin sa va spun ca nu imi pasa, nici nu am sa ma simt, deci va pierdeti vremea.
Va pup din mers ;)
Ps2. mai jos gasiti 2 articole pe aceasta tema
"Aceste animale nu fac niciun rău oamenilor, iar dacă afectează pădurea atunci trebuie găsită o cale prin care aceasta să fie protejată la rândul său.Nu poţi proteja o specie omorând alta, ci găsind modalităţi de a le apăra pe amândouă. Am înţeles de la oamenii de ştiinţă care le studiază comportamentul că aceşti cai sunt specimene rare, care pot deveni chiar o resursă turistică a regiunii. Uciderea lor este absurdă şi inumană", semnalează Dacian Sârbu.


Carnagiu la Letea! VIER PFOTEN incearca sa rascumpere caii pentru a-i salva
Astazi, cei 71 de cai din grindul Letea urmau sa ajunga la abator. Satenii care sustin ca sunt proprietari ai acestor cai au decis sa ii vinda direct unei firme de abatorizare. Ei i-au capturat si apoi i-au inchis intr-un tarc, toata “operatiunea” desfasurandu-se intr-o maniera neconforma cu legislatia in vigoare. Astfel, multe animale au fost ranite grav. 

Dupa sesizarea facuta de VIER PFOTEN si dupa mediatizarea cazului, Politia Tulcea a ajuns in cele din urma la fata locului, pentru a vedea daca se respecta legea si daca sunt indeplinite conditiile de transport. Conform actelor, masacrul cailor din Letea este legal, iar Politia nu are cum sa il opreasca. In acelasi timp, fundatia VIER PFOTEN incearca rascumpararea cailor condamnati la moarte.
Desi fundatia VIER PFOTEN a sesizat in mod oficial atat DSVSA Tulcea, IJP Tulcea, Politia de Frontiera Vamala Tulcea cat si Politia C.A. Rosetti, autoritatile au preferat sa asiste pasiv la spectacolul sinistru si illegal. Mai mult decat atat, desi in sesizarile facute de VIER PFOTEN s-au explicat si exemplificat cu articole din legea de protectie a animalelor toate ilegalitatile acestui proces lugubru de masacrare a unor animale ce pana la proba contrarie sunt sanatoase, fundatia nu a primit pana acum nici un raspuns. Nici un fel de masuri nu au fost luate iar legea nu a fost aplicata.
Timp de o saptamana, caii au fost tinuti intr-un singur tarc, fara a fi hraniti. Pe deasupra, fiind din grupuri diferite, caii s-au batut, rezultand ranirea grava a mai multor exemplare. Animalele au plagi multiple, multi manji au fost calcati in picioare de armasari si schiloditi, iar ceea ce s-a intamplat in acel tarc sub ochii satenilor si ai autoritatilor nu poate fi catalogat decat ca o grava incalcare a legislatiei in vigoare. 
Conform legii de protectie a animalelor nr. 9/2008, deţinătorii de animale au obligaţia de a avea un comportament lipsit de brutalitate faţă de acestea, de a asigura condiţiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, de a nu le abandona si/sau izgoni. (Art. 4)
In articolul. 5 - (1) se stipuleaza ca: „Deţinătorii de animale au obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, următoarele:
a) un adăpost corespunzător;
b) hrană şi apă suficiente;

c) posibilitatea de mişcare suficientă;

d) îngrijire şi atenţie.

e) asistenta medicala

(2) Deţinătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente si cruzim
i
Articolul 6 al aceleiasi legi arata clar ca „prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, maltratarea si supunerea animalelor la eforturi inutile“.
De aici reiese foarte clar ca maltratarea si schingiuirea animalelor precum si provocarea de suferinte fizice si psihice prin orice mijloace constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 1000 la 10000 de lei si confiscarea animalelor, conform legii mai sus mentionate.

Din pacate, Romania primeste inca o palma grea chiar de la institutiile care ar trebui sa apere legea si sa o aplice. Dupa masacrul de la Botosani, acest caz ne readuce in atentia presei internationale si ne intareste statutul de tara unde cruzimea impotriva animalelor este considerata de autoritati ca fiind normalitate.

SURSA: VIER PFOTEN


Reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale spun că maltratarea şi schingiuirea animalelor se sancţionează cu amendă penală de la 1.000 la 10.000 de lei şi închisoare de la 6 luni la 3 ani şi confiscarea animalelor.
Coordonatorul de proiect din cadrul Asociaţiei Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu, a declarat ieri că, la presiunea Direcţiei Silvice Tulcea şi a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Direcţia Sanitar-Veterinară a decis realizarea unei acţiuni de prindere a cailor din Pădurea Letea, zonă strict protejată, pentru determinarea statusului imunitar. "Oamenii s-au trezit că sunt proprietarii animalelor şi aşteaptă despăgubiri - 100 de lei pentru un cal. Numai că aceşti proprietari au lăsat caii fără hrană, i-au lăsat să se bată, iar acum mulţi dintre ei au plăgi sfâşiate, primele victime fiind cei 20 de mânji", a afirmat reprezentantul Vier Pfoten. Pentru protejarea animalelor aflate în cele două ţarcuri amenajate de autorităţi, 50 de cai şi 20 de mânji, respectiv 30 de cai şi 5 mânji, asociaţia neguvernamentală a sesizat atât Inspectoratul de Poliţie al judeţului, cât şi DSVSA. „Aducerea de suferinţe psihice şi fizice, maltratarea şi schingiuirea animalelor este infracţiune, conform legii de protecţie a animalelor, şi se sancţionează cu amendă penală de la 1.000 la 10.000 de lei şi închisoare de la 6 luni la 3 ani şi confiscarea animalelor. Animalele sunt acum în custodia Primăriei CA Rosetti şi aşteptăm ca autorităţile să verifice sesizările pe care le-am transmis", a spus Kuki Bărbuceanu.
Abator cu pile la autorităţi
Şi reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta vor să monitorizeze acţiunile autorităţilor tulcene, preşedintele organizaţiei, Liviu Mihaiu, arătându-se nemulţumit de situaţia în care s-a ajuns. „Extracţia excesului de cai din zonă trebuie făcută, dar nu peste noapte şi nu la presiunea unui abator care dă un şperţ consiliului local şi care are o pilă la autorităţi. Este o barbarie ce se întâmplă acolo", a declarat, pentru -AGERPRES, -Liviu Mihaiu.
De altfel, organizaţiile neguvernamentale au propus Direcţiei Silvice Tulcea să mute cei aproape 1.500 de cai, crescuţi în stare de semisălbăticie în Delta Dunării, din zona Letea pe o suprafaţă de circa 1.000 de hectare în zona Cardon, însă proiectul nu a fost agreat de -Direcţia Silvică.
Oficialităţile nu ştiu nimic
„Noi am aflat din presă. Nu am primit nicio sesizare oficială. Acţiunea de extracţie a cailor nu a fost iniţiată de noi, ci de proprietarii animalelor, care şi-au exprimat dorinţa de a le vinde. Noi am făcut o informare cu privire la faptul că efectuăm analize pentru anemia infecţioasă. Primăria din CA Rosetti are în custodie de doi ani un ţarc mobil achiziţionat de DSV, caii sunt microcipaţi de colegii de la Oficiul pentru Ameliorare şi Reproducere în Zootehnie, iar noi le dăm proprietarilor animalelor buletinele de analiză", a declarat directorul -DSVSA Tulcea, Marilena Tertiş.
SURSA: Romania Libera 

Alte postari, sustineri si poze:
http://inscriptie.blogspot.com/2009/02/din-intamplare-am-dat-astazi-peste-o.html
https://www.facebook.com/event.php?eid=226210597394859
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.192954960750653.46047.100001084500830

7 comments:

 1. Incredibil ... prima oara cainii,acum caii ... Cine sunt cu adevarat oamenii care ne conduc?:|

  ReplyDelete
 2.  dintre toate animalele caii sunt singurii pe care ii iubesc cu adevarat. de mica imi doream sa am un cal salbatic..eram atat de fascinata de ei..
  ma doare inima cand vad atata prostie in tara noastra..ar trebui sa trimitem emailuri la televiziunile din strainatate sa ne faca de ras ca suntem o tara de asasini..si poate de rusinea lor nu vor omori caii.

  ReplyDelete
 3. Cred ca oamenii care conduc astfel de actiuni ar trebui extirpati, nu caii care nu au facut si nu vor face un rau omenirii.

  ReplyDelete
 4. Imi cer scuze, nu vreau sa copiez pe nimeni, dar am sa scriu si eu un articol despre asta la mine pe blog...sper ca nu te deranjeaza:|

  ReplyDelete
 5. sigur ca nu ma deranjeaza 

  ReplyDelete
 6. ce rau au facut acesti cai oamenilor?Nimic.de fapt ei si-au vazut de treba lor iar acei oameni care nu pot fi numiti oameni au venit ca si cum ar fi ei regii padurii i-au prins si acum ii duc spre abator.aceste imagini parca sunt desprinse dintr-un film de groaza.am reactionat mai rau decat cum as fi reactionatla film.m-am speriat la vederea videoclipului,m-a durut inima si inca ma doare si am izbugnit in plans.eu una nu cred ca acelor ''oameni''le-ar placea sa fie loviti cu bata cu biciul si dusi la abator.in aceste cazuri mai degraba caii sunt oamenii iar oamenii nici nu am cuv pt. ei.
  oamenii aceia ar merita sa fie inchisi.daca aceste lucuri s-ar fi intamplat in u.s.a.oamenii aceia ar fi fost cu siguranta inchisi imediat dupa auzirea vestilor.romania s-a transformat.s-a transformat foarte mult.

  ReplyDelete
 7. altii ar da orice sa aiba caluti salbatici in tara lor. noi ii omoram...omoram tot! salarii, pensii, alocatii, animale, turism ! tot!! si apoi oferim galeti si rimani prosti voteaza cu nenorocitii :-|

  ReplyDelete