21 December 2011

Good to be back


           Da, recunosc, am lipsit mai mult decat am anticipat, si da recunosc ca am fost cam lenesa sa postez pe blog, da si foarte ocupata.
O data cu mutarea in Anglia am intampinat multe dificultati, insa totul a meritat, si sunt inca la inceput de drum. Aici este o alta lume, alta mentalitate fata de acasa. Te simti mai liber, fara aprejudecati, fara oameni care sa te judece, deschisi la tot ce este nou, poti usor sa scapi de inhibitii, de complexe. Asta e un mare plus. Al doilea mare plus pentru mine ca femeie sunt magazinele si ofertele infinite care te asteapta la fiecare colt de strada, la preturi incredibil de accesibile. Noaptea orasul se transforma intr-un podium al  unei dintre cele mai bune prezentari de moda - femeile sunt incredibil de bine imbracate si aranjate, majoritatea cluburilor au dress cod-uri, nu vezi copii pe strada noaptea sau in discoteci, in cele mai multe localuri trebuie sa ai 21 de ani sa intrii, vezi generatii intregi iesite in club sa petreaca- de la bunica pana la nepoata- fara ca nimeni sa judece sau sa bage de seama. 
        In UK, "love" si "hun" sunt formule de adresare si de exemplu "how you doin' love" NU poate fi tradus cu "ce faci dragoste" ci cu "buna, ce faci".


Termenul de "gentleman" s-a inventat in Marea Britanie. Politetea poate parea exagerata, pentru ca la fiecare pas vezi ca cineva iti zambeste, ca spune "please" si "thank you". Venind dintr-o societate est-europeana, unde politetea a incetat sa mai fie la moda, trebuie sa stim un lucru: politetea englezeasca este rezultatul a sute de ani de evolutie diferita fata de cea romaneasca, deci nu poate fi considerata nici falsa si nici exagerata; este pur si simplu un mod de viata. Romanii au o mica problema. In loc sa spuna "imi pare rau", incearca sa isi gaseasca scuze, sa dea explicatii. In UK, si in general in lume, tehnica "I am sorry" este foarte bine cunoscuta. In momentul in care spui "I am sorry" dezamorsezi instantaneu un conflict, nu recunosti neaparat o greseala, ci exprimi un sentiment. Dupa "I am sorry", daca greseala este a ta, esti 50% iertat. Deasemena salutul lor de: "hy, How are you" sau "hy, Are you alright", tradus "Salut Cum esti?" sau "Ce faci?" e doar un salut, raspunsul  trebuie sa fie tot un salut din partea ta nu raspunsul la intrebare.(nu sa ii povestesti cum esti sau ce faci, asa cum facem noi romanii - ne povestim toata viata la un simplu salut :) e oricum funny sa auzi asta toata ziua, dar poate deveini iritant.)


Ce nu imi place: vremea :)


In fine sunt pe calea cea buna, desi nu am ajuns acolo unde am pornit e un inceput bun, si pot sa imi revad de obiceiurile mele si sa postez mai mult, si sa organizez mai multe concursuri interesante.
va astept sa ma revizitati mai des de acum inainte
va pup din incetosata si friguroasa Anglie
Cheers!

6 comments:

 1. Sunshine_sunshine21 December 2011 at 16:46

  Ce frumos suna! 
  Sedere placuta:*

  ReplyDelete
 2. mda...Mi-ai amintit de Londra si m-ai ofticat ;)).
  Good to see you again! :D

  ReplyDelete
 3. in curand o sa cunosc si eu Scotia :)

  ReplyDelete
 4. nu era intentia mea :) trebuie sa ajung si eu la Londra :D
  si good to see you too :*

  ReplyDelete