23 September 2010

Chotronette - o lume plina de printese urbane :D

No comments:
          Se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Acest fapt se aplica si in cazul colectiilor Chotronette. Cuvintele sunt de prisos atunci cand vezi colectiile, culorile, povestile.
Silvia Chiteala si Laura Cazacu, ne introduc intr-o lume a printeselor (printese urbane, cum mai sunt numite). Pline de culoare, colectiile Chotronette incearca sa coloreze "o lume gri" cu personaje magice(cum de altfel afirmau intr-un interviu aici)
        Sunt pionierele tutu-urilor in Romania, starnind o adevarata manie/moda, creatiile lor calatorind prin toata lumea atat virtual prin blogul lor cat si fizic, prin clientele lor.
Intrand pe blogullor veti gasi de la hair candy-uri (delicioase de altfel), la gentute handmade, tutu-uri, rochii, si nu numai.
acesta e rochia ce
 mi-am comandat-o
       Chotronette e mai mult decat un stil vestimentar, e o atitudine. Femeia Chotronette e seducatoare, moderna, plina de viata si copilaroasa. creatiile lor sunt nonconformiste si nu cer un anume protocol. Pot fi purtate oriunde, depinde doar de tine si starea ta de spirit cum le porti, unde si cu ce le accesorizezi.
preturile sunt mai mult decat acceptabile, livrarea e rapida, iar in privinta faptului ca le cumparati fara proba, fiti fara grija, din proprie experienta va spun ca va vor veni perfect, ca si cum v-ati fii nascut sa le purtati.
        Deci e obligatoriu ca in garderoba dumneavoastra sa se afle macar o rochie Chotronette!

"Suburbana pana la ultima fundita!" Chotronette


Si cum va spuneam ca o imagine spune tot, enjoy  :



Poze cu colectiilor, detalii de contact si alte informatii mai gasiti aici sau pe blogul lor aici si la al doilea blog( umbreluta de dantela) aici.


15 September 2010

120 de ani de la nasterea Agathei Christie

No comments:
"If I was born once again, I would like to be a woman - always!"






     
    Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan,  născută Miller,la 15 septembrie 1890 cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare de romane, povestiri scurte și piese de teatru polițiste. A scris și romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puțin cunoscute, nebucurandu-se de acelasi succes la public. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită 'Regina Crimei', ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanțși inovativi autori ai genului.Potrivit Guinness Book of World Records, Christie este cel mai bine vandut scriitor de cărţi din toate timpurile şi, cu William Shakespeare, autorul best-seller de orice fel. Doar Biblia a vandut mai mult decat ea (aprox. 4 miliarde de copii ale romanelor).
         Potrivit UNESCO, Christie este cel mai tradus autor individual, doar operele colective corporative ale Walt Disney Productionso depasec. Cartile ei au fost traduse în cel puţin 103 de limbi. Agatha Christie s-a născut ca Agatha Mary Clarissa Miller în Torquay, Devon, în Regatul Unit. Părinții ei erau Frederick Alvah Miller, un broker american bogat și Clarissa Margaret Boehmer, fiica unui căpitan din armata britanică. Cu toate că era îndreptățită, Christie nu a cerut niciodată cetățenia americană. A avut o soră, Margaret Frary Miller (1879 – 1950), numită colocvial Madge, cu 11 ani mai în vârstă și un frate Louis Montant Miller (1880 – 1929), numit colocvial Monty, cu 10 ani mai în vârstă. Tatăl ei a murit când Agatha avea doar 11 ani. A primit o educație acasă sub îndrumarea mamei sale, aceasta încurajând-o să scrie de la o vârstă fragedă. De la vârsta de 16 ani a urmat școala Doamnei Dryden din Paris unde a studiat canto-ul și pianul.
Agatha cu fiica ei
       A debutat ca scriitoare la varsta de 30 de ani, cu romanul "Misterioasa afacere de la Styles", care marcheaza si inceputul (glorios) al carierei celebrului detectiv Hercule Poirot. De fapt, asa cum insasi scriitoarea povestea multi ani mai tarziu, aceasta prima carte a fost scrisa mai mult pentru a-i dovedi surorii sale ca este capabila de acest lucru. Si-a folosit cunostintele acumulate in intervalul cand a lucrat intr-un spital, ca asistenta medicala (in timpul primului razboi mondial).

       Ca orice debutant, era destul de sceptica in privinta valorii lucrarii sale, insa romanul s-a bucurat de un succes fulminant. De altfel, notiunile de chimie insusite in perioada in care a lucrat in spital au inspirat-o inca multa vreme, in numeroase dintre romanele sale intalnindu-se ca arma a crimei otrava sau abuzul de medicamente, cu explicatiile  stiintifice de rigoare.
Viata personala a scriitoarei a fost profund marcata de esecul primului sau mariaj, cu aviatorul Archibald Christie. Cei doi s-au casatorit in 1914 si au avut impreuna o fiica, Rosalind. Dupa 12 ani de casnicie, Christie i-a marturisit sotiei sale ca a fost infidel si ca, in ceea ce-l priveste, nu mai acorda nici o sansa casniciei lor. Socul a fost extrem de puternic pentru Agatha, care fusese convinsa pana atunci de trainicia mariajului, iar acest lucru i-a povocat o depresie puternica si a dat nastere la ceea ce s-a numit "misterul vietii ei". La putin timp dupa discutia avuta cu sotul sau, pe data de 8 decembrie 1926, Agatha Christie a disparut fara urma, vreme de zece zile, dand nastere unei adevarate "furtuni" in presa vremii. Potrivit relatarilor din acele timpuri, ea a plecat de acasa la lasarea serii, cu masina personala, iar automobilul a fost gasit in apropierea Londrei. Insa aici se opreau toate indiciile. Vreme de zece zile cautarile au fost zadarnice.Dupa zece zile de cautari, ea a fost descoperita intr-un hotel de lux situat intr-o regiune din nordul Angliei. Faptul ca nu fusese identificata de receptioner se datora inregistrarii cu un nume fals (Teresa Neele). Dupa toate probabilitatile, ar fi suferit o amnezie temporara profunda, ca urmare a unei traume sau stari depresive puternice.
     Scriitoarea si-a revenit pe deplin, si-a reluat activitatea literara, insa nu a vorbit niciodata despre ceea ce s-a intamplat pe parcursul celor zece zile. Asupra acestui aspect va plana intotdeauna un mister, iar ipoteza potrivit careia ar fi urmarit sa-si faca publicitate este si ea luata in calcul.
1906

"Pentru orice femeie, arheologul este sotul ideal"
Cel putin, pentru Agatha Christie pare sa fi fost. In 1930, la doi ani dupa divortul de Archibald, ea s-a recasatorit cu Sir Max Mallowan, arheolog. Acesta era mai tanar cu 14 ani decat ea si, intrebata daca nu se teme de urmarile acestei diferente de varsta, scriitoarea a raspuns cu umor:




"Tocmai de aceea am si ales un arheolog, deoarece prin natura profesiei sale, cu cat inaintez in varsta, cu atat ma va gasi mai atragatoare".

Timpul i-a dat dreptate, mariajul cu Mallowan durand tot restul vietii sale


In ultimii ani ai vietii, presimtind ca nu va mai trai multa vreme, s-a gandit ca o data cu ea ar trebui sa "moara" si binecunoscutul detectiv Hercule Poirot, micutul belgian care a facut cariera. Astfel a luat nastere romanul "Cortina", in care insusi Poirot comite o crima si dupa aceea moare, din cauze naturale - dar isi lasa "confesiunea" pe birou, unde va fi gasita de bunul sau prieten, capitanul Hastings. Agatha Christie intentionase sa lase dispozitii ca romanul sa fie publicat dupa ce ea insasi va fi incetat din viata, insa succesul de care s-a bucurat pelicula realizata dupa romanul "Crima din Orient Express" a determinat-o sa permita publicarea romanului, care a aparut in 1974. In jurnalul sau, Agatha Christie marturiseste ca niciodata nu l-a putut suferi pe Poirot. 


"Era incredibil de arogant, tocmai de aceea l-am si 'omorat'. Ma saturasem de aerele lui". 

Ultimul roman al scriitoarei, publicat insa postum, s-a intitulat "Sleeping Murder" si a marcat "retragerea" lui Miss Marple, alt detectiv celebru inventat de Agatha Christie si, de fapt, preferata ei. 

"Intotdeauna mi-a fost draga Miss Marple, tocmai de aceea n-am vrut s-o omor si am preferat ca, dupa ce va rezolva ultimul sau caz, sa se retraga in satul sau", mai spunea Christie in jurnalul sau."




1919

      În 2004, o poveste de 5.000 de cuvant intitulat The Incident of the Dog's Ball  a fost gasita în podul fiicei autoarei. Această poveste a fost versiunea originală a romanului Dumb Witness. Ea a fost publicată în Marea Britanie în septembrie 2009 în John Curran's Agatha Christie's Secret Notebooks: Fifty Years Of Mysteries,, alături de un alt nou descoperita poveste cu Poirot numit The Capture of Cerberus  (o poveste cu acelaşi titlu, dar un complot diferit, de cea publicata in The Labours Of Hercules).
      Pentru a onora multe din operele ei literare, ea a fost numita Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 1956 . În 1971 Onoruri Anul Nou ea a fost promovata la titlul de „Dame Comandor al Ordinului Imperiului Britanic”, după trei ani de soţul ei a fost numit Cavaler pentru munca sa arheologica în 1968. Ei au fost unul dintre puţinele cupluri căsătorite unde ambii parteneri au fost onorate cu astfel de titluri. .
De la 1971 la 1974, sănătatea ei a inceput sa se prabuseasca, insa ea a continuat să scrie. Recent, folosind instrumente experimentale, computerizate, de analiză textuală, cercetătorii canadieni au sugerat că Christie ar fi început să sufere de boala Alzheimer sau alta forma de dementa. În 1975, simţind slăbiciunea ei în creştere, Christie a cedat drepturilor de autor asupra piesei de teatru, The Mousetrap nepotului ei. Agatha Christie a murit la 12 ianuarie 1976 la vârsta de 85 de ani..
    
Singurul copil al ei, Rosalind Margaret Hicks, a murittot la 85 de ani, la 28 octombrie 2004, în Torbay, Devon. Nepotul lui Christie, Mathew Prichard, a fost moştenitorul dreptului de autor la unele din lucrările bunicii sale şi este în continuare asociat cu Agatha Christie Limited.

“I have enjoyed greatly the second blooming that comes when you finish the life of the emotions and of personal relations; and suddenly you find—at the age of fifty, say—that a whole new life has opened before you, filled with things you can think about, study, or read about.... It is as if a fresh sap of ideas and thoughts was rising in you.”—An Autobiography (1977).




Aici veti gasi o lista cu toate lucrariile ei http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_works_by_Agatha_Christie

(surse:)   brinkster
               Wikipedia
                  Eva.ro



1 September 2010

H&M - 2010/2011 autumn-winter collection

No comments:

 WOMENSWEAR:
    “It’s about being well dressed and comfortable too. Soft, warm and casual. A sporty and futuristic look in black with bright accents weighs against the tailoring and knitwear. Our customers like to mix and match the new with their old favourites to reinforce their own personal style,” says H&M’s head of design Ann-Sofie Johansson. 
MENSWEAR:
   “Both tailored looks and uniform styles are spot on this autumn, and work well when styled to wear from day to evening. With such a clean cut collection you can be more playful and creative with the styling. I love the flat cap, scarf and gloves and the way trousers get a fresh look by being tucked into boots,” says Andreas Löwenstam, menswear designer at H&M
       Hennes & Mauritz, cel de-al doilea retailer de imbracaminte ca importanta din Europa dupa Inditex, a anuntat intrarea pe piata din Romania din aceasta toamna, achizitionand deja un spatiu  in AFI Controceni Park, acolo unde va fi magazinul de referinta, urmand ca in anul viitor sa se mai deschida inca patru magazine, cate unul in fiecare mall al capitalei (cred ca au uitat ca mai exista orase in Romania si nu toata lumea poate ajunge in bucuresti la cumparaturi). 
       Urmand tendintele sezonului avem piese vestimentare de inspiratie masculina, desprinse parca din stilul anilor '80: croiala larga, oversized, linii minimaliste, stofe si tweed-uri. Camasile largi, deloc cambrate sunt piese de rezistenta, urmate de pantaloni cu talie inalta, prinsi in talie cu o curea lata si simpla, in cel mai pur stil masculin. Construindu-se in jurul paletei cromatice dominate de nuante pamantii, de la bejuri pudrate si pana la marouri intense, la polul opus aflanduse piese vestimentare negre cu puternice accente de rosu.    Directia favorita a retailerului suedez pare a fi cea etno cu detalii specifice precum: imprimeuri, impletituri si tricoturi colorate. Piesa de rezistenta a tendintei este poncho-ul, obiect vestimentar prezent in colectie  sub diferite forme si combinatii de culori. Priviti pozele si dati-va cu parerea. Sunteti fan H&M?




Enjoy!
P.S. mie imi place mai mult colectia masculina decat cea feminina, e mai interesanta, cusaturi si tipare diverse.