6 January 2012

4 greseli ce ar trebui sa le evitam atunci cand ne curatam tenul


Primul pas in ingrijire tenului este curatearea lui. Insa nu toate dintre noi folosim pasii buni pentru a ne curata fata. Mai jos gasiti o lista de greseli facute atunci cand ne curatam fata, probabil stiati deja, si eu citisem tot felul de articole si am decis sa postez cele mai frecvent intalnite.


Greseala no.1 : Produsele cu spuma mai abundenta (foam) sunt mai bune decat cele normale.
Gresit: Deoarece majoritatea acestor produse contin ingrediente speciale tenului uleios, iar spuma densa tinde sa usuce mai tare piele, sa o stranga si poate duce la mancarimi si chiar exfolierea pielii.
Ce ar trebui sa facem: Nu va spalati de prea multe ori pe fata, pentru a mentine o balanta intre apa si uleiurile din piele trebuie sa gsim momentele bune pentru a ne spala tenul. In ceea ce priveste tenul uscat e de ajuns sa va spalati de 2 ori, pentru tenul uleios de 3 ori, insa nu mai mult.


Greseala no.2 : Sa lasam tenul sa se usuce natural dupa spalare
Gresit: deoarece evaporarea naturala a apei va duce caldura s apa pielii, ea devenind rece, vasele sanguine pot duce la o piele uscata si cojire, si predispusa la riduri
Ce ar trebui sa facem: Dupa spalarea tenului trebuie sa folosim imediat un toner si o crema hidratanta.


Greseala no.3: Procesul de spalare ar trebui sa fie mai lung primavara si vara
Gresit: Multi cred ca cu cat iti speli mai mult fata cu atat mai curata este. Insa nu este adevarat deoarece daca iti speli prea mult fata, va freca afara murdaria insa il va freca inapoi in piele. Deasemenea va uce la o curatare excesiva, curatand sebum-ul necesar pielii, facand pielea mult prea uscata.
Ce ar trebui sa facem: Determinati puterea de curăţare, puteţi simţi după spălarea principală daca pielea devine stransa, daca toată ziua este foarte uscata, veti stii daca este potrivit produsul pentru utilizarea lui. Trebuie sa va simtiti tenul confortabil, nu strans sau uleios. Produsul de curatare trebuie sa stea pe fata aproximativ 40 de secunde, iar perioada de control a pielii este de 3-5 minute.


Greseala no.4 : Spalarea tenului cu apa fierbinte face pielea mai moale
Gresit: Duce la distrugerea epidermei. Deasemenea nu puteti elimina toate impuritatile pielii. Apa fierbinte poate agresa suplimentar un ten care deja sufera si are ca efect eliminarea uleiurilor naturale prezente la nivelul pielii, conducand la uscarea acestuia in timp.
Ce ar trebui sa facem: Spalati tenul cu apa calduta, este recomandat sa clatiti cu apa rece.

Zilele acestea tot am cautat articole/sfaturi pe aceasta tema deoarece tenul meu a luat-o complet razna - cand e uleios, cand e atat de uscat incat mi se decojeste, nu stiu ce fac gresit, daca e apa pra dura aici, daca e faptul produsele ce le folosesc dupa un anumit timp nu mai dau randament, daca aveti propuneri astept comentariile vostre.

No comments:

Post a Comment