18 January 2012

Lenjeria intima - poate mai importanta decat imbracamintea?

Dita von Teese
Am citit recent o carte "Elegance" unde autoarea, Kathleen Tessaro, ne spune ca eleganta incepe odata cu lenjeria intima ce o porti si cat de importanta este ea pentru a ne simti increzatoare in noi; deasemenea ea pune accentul pe calitatea lenjeriei si nu pe cantitate, adica e mai bine sa ai 2 seturi de calitate decat 5 perechi de sutiene si chiloti care nu se potrivesc una cu alta, cumparate in graba. Si am ajuns sa ma intreb de ce purtam lenjerie intima? De ce este ea importanta pentru noi?
Cele mai multe reclame la lenjerie intima se concentreaza pe modul in care privim lenjeria pe corpul nostru, in special modul in care aratam noi pentru persoana de langa noi. Promisiuna din spatele fiecareia dintre aceste campanii este "Si tu poti arata asa sexi pentru partenerul tau daca cumperi lenjeria noastra". Nu este nimic in neregula cu aceasta abordare, pana la urma cine nu vrea sa arate bine? Insa eu cred ca aceste reclame pierd imaginea de ansamblu: lenjeria intima pentru femei nu este doar despre cum arati. Este, de asemenea, despre cum te simti, chiar daca nimeni nu vede ce porti sub hainele tale. Lenjeria da fiecarei femei o modalitate de a isi exprima latura senzuala a feminitatii ei, indiferent in ce mediu lucreaza sau cat de publica fata ei trebuie sa fie. Este un mic secret intre tine si sertarul tau de lenjerie, un secret care te face sa mergi pe jos putin mai drept, cu un zambet putin mai larg si chiar mai increzatoare. 
Chiar si in timpul unei recesiuni, lenjeria intima este o indulgenta accesibila. Poate o bustiera La Perla nu este in bugetul vostru, insa o pereche de ciorapi de plasa negri sunt. Si daca o camasa de noapte de la Agent Provocateur ar sparge contul din banca, pentru cateva perechi de chilotei sexy colorati sigur nu trebuie sa va spargeti pusculita. Intr-o economie in care privarea este noul normal, lenjeria intima poate oferi gratificare instantanee si accesibila, in mare parte in acelasi mod ca si produsele cosmetice.
De ce poarta femeile lenjerie?
Bettie Page
  • Pentru a se simti feminine si delicate - purtand lenjerie ea se simte o femeie adevarata indiferent e poarta peste sau unde lucreaza;
  • Pentru a se autoaprecia mai mult - lenjeriile nu sunt doar pentru femeile mature sau cele de pe podiumurile de moda, sunt pentru toate femeile care vor sa aprecieze cum arata, indiferent de forme, rasa, varsta si cultura;
  • Pentru a-si stimula increderea in sine - cand o femeie invata sa isi accepte si sa isi iubeasca propriul corp asa cum il are, este imposibil sa nu se simta mandra de ea ca femeie, si nu in ultimul rand sa isi mareasca increderea in ea;
  • Pentru a fi mereu in cea mai buna forma - lenjeriile de azi nu arata doar foarte bine, ci si au proprietati de imbunatatire a formei corpului, pentru a ajuta femeile sa arate cat mai bine orice ar purta;
  • Pentru a fii mai atractiva pentru partenerul ei - o lenjerie sexy aduce intotdeauna un plus relatiei de cuplu, deoarece o femeie care poarta lenjerie sexy arata o femeie increzatoare in ea, care se iubeste asa cum este, fiind mai atragatoare asa in fata partenerului.
Jane Fonda 
Bettie Page, Elizabeth Taylor, Josephine Baker, Marilyn Monroe, Sophia Loren, Brigitte Bardot, Dita von Teese, Jane Fonda sunt doar cateva dintre figurile iconice influente in materie de lenjerie. Indiferent de timpul in care erau celebre, au reusit sa arate lumii ca o femeie in lenjerie este una sexy si increzatoare in ea. Deasemenea ele sunt femeile ce au dat startul stilurilor noastre de lenjerie, mii de femei inca urmandu-le stilurile ce nu vor fii demodate niciodata.

Brigitte Bardot
 LINGERIE - The number of articles worn by a fashionable woman has considerably diminished since the beginning of the century. However, even though a woman's lingerie may be reduced to two pieces, they should at least be matching.[..] Women are making a mistake in neglecting this potential added attraction to their charms. In short: when you dress, think always that later on you will be undressing and in front of whom. After all, nothing betrays a wpman more than her lingerie; it is infinitely more revealing than a thousand hours spent on a psychiatrist's couch.  (Elegance - Kathleen Tessaro)
 Voi puneti accentul pe lenjerie? Va asortati lenjeria la fel ca si imbracamintea? Cumparati mai rar lenjerie, dar de calitate, sau frecvent si ce gasiti la preturi mai accesibile?

2 comments:

  1. Dupa parerea mea lenjeria este cea mai importanta la o femeie!Frumos articol

    ReplyDelete